Crayon » Specials » Kleedstijl parisienne
Try to be a rainbow in someone's cloud (Citaat Maya Angelou)

De ideale kleedstijl van de Parisienne

Je leven wordt een stuk simpeler als je de elegante en tijdloze kleedstijl van de Parisienne, de Parijse vrouw, overneemt. De Parisienne heeft een paar gouden regels (die ze af en toe overtreedt), waardoor zij niet veel tijd verliest met het aanschaffen van kleding en accessoires, terwijl ze er toch altijd uitziet om door een ringetje te halen. Met deze special wil ik de Nederlandse vrouwen inspireren om ook hun eigen tijdloze stijl te ontwikkelen die niet per se veel geld hoeft te kosten.

Waarom moet je een eigen kleedstijl ontwikkelen

Hier zijn verschillende redenen voor te geven. De allerbelangrijkste is dat je uiterlijke verschijning het eerste is wat door mensen wordt opgemerkt. Je geeft met je kleding toch wel je visitekaartje af.

Als je een paar uur de tijd neemt om je kledingkast na te lopen op de adviezen die je in deze special krijgt, kun je in het vervolg tevens doelgerichter shoppen. Omdat je dan ook zult weten wat je nodig hebt en wat je goed staat, doe je minder miskopen.

Elegant, mooi en stijlvol

De manier van kleden van de Parijse dames is sinds jaar en dag een inspiratie voor velen. Niet alleen in Frankrijk, maar over de hele wereld staat de stijl van de Parisienne voor dé goede smaak op kledinggebied. De Parisienne wordt veelal beschouwd als elegant, mooi, stijlvol en très chique. Met de stijl van de Parisienne kom je op elk tijdstip en bij elke gelegenheid goed voor de dag.

Het geheim van de Parisienne

Nadat je deze special hebt gelezen zal ook jij het geheim van de Parisienne kennen. Net als de Parisienne zal jij meer plezier hebben in mode, zonder dat je direct een fashion victim wordt. Eén van de geheimen van de Parisienne is dat zij geen kleding koopt die iedereen draagt. Nee, zij zal eerder kijken naar wat er bij haar past dan dat zij blindelings de laatste trends volgt. Daarnaast heeft zij enkele goede basisstukken en accessoires in haar je garderobe die altijd goed zijn en die zij dus jaar in jaar uit kan dragen.

Kleed je tijdloos als een Parisienne

Sta je ook elke ochtend of vóórdat je uit gaat voor je kledingkast te dralen omdat je weer niets hebt om aan te trekken? Heb je er ook genoeg van om elk seizoen weer tig nieuwe kledingstukken te moete…

Met goede accessoires hoef je minder kleding aan te schaffen

Als je in goede accessoires investeert kun je op je kleding besparen, omdat dezelfde outfit er met andere accessoires heel anders uit kan komen te zien. De chique stijl van Parijse vrouwen is gebaseer…

Tips om een eigen kleedstijl te creëren

Het lijkt op het eerste gezicht misschien een beetje tegenstrijdig om van anderen te horen op welke wijze je je eigen kleedstijl moet creëren, maar dat is het toch echt niet. Je moet natuurlijk niet a…
Gepubliceerd door Crayon op 17-01-2014, laatst gewijzigd op 15-07-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • La Parisienne, Ines de la Fessange met Sophie Gachet
Schrijf mee!